Tehelne: Vyrábame aj predávame na Slovensku

Spoločnosť Wienerberger slovenské tehelne je súčasťou medzinárodného koncernu Wienerberger. V súčasnosti má na Slovensku dva výrobné závody, a to v Zlatých Moravciach a Boleráze. Oba závody majú zhruba rovnaký výrobný program.

01.07.2014 10:00
debata
Gabriel Szöllösi
Gabriel Szöllösi, produktový technik spoločnosti Wienerberger slovenské tehelne Gabriel Szöllösi

Je to kompletný sortiment tehál Porotherm na rôzne účely použitia, ako sú tepelnoizolačné tehly pre obvodové steny, tehly pre vnútorné nosné steny, nenosné priečky. K niektorým formátom tehál sa vyrábajú doplnkové tehly, ako sú polovičné, koncové a rohové tehly určené na systémové riešenie niektorých detailov v stavbe.

Celý sortiment tehál sa v oboch závodoch vyrába aj vo vyhotovení Profi, čo sú brúsené tehly, alebo presnejšie tehly s brúsenými ložnými plochami. Špeciálnu skupinu výrobkov predstavujú tehly pre akustické deliace steny s označením AKU, ktoré sú v posledných rokoch veľmi žiadané najmä pre bytové domy.

Prvky pre vodorovné konštrukcie, t. j. preklady a stropné nosníky sa dovážajú zo susedných krajín: preklady z Česka a Maďarska, stropné nosníky z Maďarska. Je to bežný spôsob výroby špeciálnych výrobkov v nadnárodných koncernoch. Ďalšie súčasti stropného systému Porotherm, ako sú stropné vložky a vencové tehly, sa vyrábajú v našom výrobnom závode v Zlatých Moravciach.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #podnikanie #vyrobené na Slovensku #tehelne