Nemocnice Penty sa vlani prehupli zo straty do zisku

Prevádzkovateľ niekoľkých regionálnych nemocníc, spoločnosť Svet zdravia, a. s. sa počas minulého roka dostal zo záporných čísel, keď hospodárenie ukončil v zisku 236 tisíc eur.

30.06.2014 11:48
debata (3)

Rok predtým strata spoločnosti dosahovala výšku 513 tisíc eur. Vyplýva to zo zverejnenej účtovnej závierky.

Spoločnosť utŕžila z predaja vlastných výrobkov a služieb 4,8 mil. eur, rok predtým to bolo 4,2 mil. eur. Na druhej strane znížila náklady na materiál, energie a služby, medziročne o 766 tisíc eur na 943 tisíc eur. Značný nárast vykázala spoločnosť pri záväzkoch, ktoré jej medziročne stúpli z 27,5 mil. eur na minuloročných 44,5 mil. eur.

Počas minulého roka sa zmenila aj výška základného imania spoločnosti Svet zdravia, pričom navýšené bolo o osem tisíc eur na 264 tis. eur. Spoločnosť disponovala v závere vlaňajška majetkom vo výške 42,7 mil. eur, rok predtým dosahoval hodnotu 26,9 mil. eur.

Spoločnosť Svet zdravia, a. s. patrí do skupiny Penta Investments. V závere minulého roka prevádzkovala deväť nemocníc v Prešovskom, Košickom a Trenčianskom kraji. V aktuálnom roku k nim pribudli ďalšie tri nachádzajúce sa v Banskobystrickom kraji. V začiatkoch sa venovala oblasti záchrannej zdravotnej služby, v súčasnosti svoje aktivity zamerala na prevádzkovanie siete zariadení ústavnej zdravotnej starostlivosti.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Penta #zdravotníctvo #nemocnice