Nový IC vlak bude jazdiť z Bratislavy do Humenného

Do Humenného a Prešova sa bude dať z Bratislavy od polovice júna dostať novým vlakovým spojom.

11.06.2014 17:20
debata (10)

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) totiž zavádza nový pár InterCity (IC) vlakov zo spomínaných dvoch miest do hlavného mesta a späť. Okrem toho prichádza s úpravou cenníka IC vlakov z Bratislavy do Košíc. V niektorých časoch budú tak môcť niektoré skupiny cestujúcich na tejto trase cestovať od 10 eur. Všetky tieto zmeny sú platné od pravidelnej letnej úpravy cestovného poriadku verejnej železničnej dopravy od 15. júna.

Nový vlak s označením IC 1501 Šarišan je nový vlak najvyššej kvality, ktorý budú môcť využívať ako priamy spoj s hlavným mestom bez prestupu Prešovčania, obyvatelia Spišskej Novej Vsi aj celého Spiša či Horného Zemplína. „V prieskumoch zaznamenávame rastúci záujem o priamu a rýchlu dopravu zo vzdialenejších miest východného Slovenska na západ krajiny a naopak. Preto sme upravili systém IC vlakov. Cieľom je dosiahnuť rast počtu cestujúcich, vyššiu vyťaženosť a zlepšenie služieb,“ vysvetlil riaditeľ úseku obchodu ZSSK Jozef Schmidt.

Nový IC vlak bude obsluhovať mestá priamo na trase, okrem Humenného aj Vranov nad Topľou, Strážske, či Hanušovce nad Topľou. Spoj bude uvedený zvýhodnenou cenou. Za cestu z Humenného do Trnavy či Bratislavy cestujúci zaplatí v druhej triede 19 eur a 29 eur v prvej triede. Súčasne ZSSK upravuje aj ceny v ďalších IC vlakoch. Ide o menej vyťažené vlaky v týždni, teda prvý ranný IC vlak z Bratislavy do Košíc v pondelok až v stredu, pre vybrané skupiny cestujúcich. Mladí ľudia a seniori tak budú môcť na vybraných spojoch tejto trasy cestovať z Bratislavy do Košíc od 10 eur.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #železnice #vlaky #IC vlak