Indický výrobca pneumatík dal prednosť Maďarsku pred Slovenskom

Indický výrobca pneumatík Apollo plánuje postaviť nový závod vo východnej Európe. Vo finále sa rozhodoval medzi Maďarskom a Slovenskom.

30.05.2014 14:57
debata (27)

Spoločnosť Apollo si nakoniec vybrala Maďarsko, informujú Hospodárske noviny. Predtým niekoľko mesiacov rokovala aj so zástupcami Šale, kde chceli závod postaviť, ak aj s investičnou agentúrou SARIO.

Spoločnosť Apollo vyrába pneumatiky pre osobné a terénne vozidlá, ľahké úžitkové vozidlá či bicykle. Firma na svojich internetových stránkach uvádza, že pôsobí v Afrike, Ázii a v Európe, má osem závodov a svoje výrobky vyváža do viac než 100 krajín. K minuloročnému marcu zamestnávala vo celom svete asi 16 000 ľudí.

Predstavenstvo firmy podľa RubberNews.com nedávno schválilo investíciu vo výške 685 miliónov dolárov na výstavbu závodu na výrobu pneumatík pre osobné a nákladné vozidlá vo východnej Európe. Továreň by vraj pri plnej kapacite mala denne vyrábať 16 000 pneumatík pre osobné a 3000 pneumatík pre nákladné autá. Podpredseda predstavenstva Níradž Kanvar uviedol, že firma počíta s dokončením závodu do štyroch až piatich rokov.

27 debata chyba
Viac na túto tému: #pneumatiky #Apollo