Babiš investoval do slovenských farmaceutických firiem

Investičný fond súkromného kapitálu Andreja Babiša - Hartenberg Holding kúpil podiely v slovenských farmaceutických firmách Imunoglukán a Pleuran.

22.05.2014 08:21
debata (2)

Hodnota transakcie sa pohybuje rádovo „v nízkych“ stovkách miliónov českých korún. Presné čísla kupujúci ani predávajúci nezverejnili. Píšu to české Hospodářské noviny.

Bratislavský Imunoglukán, ktorý vyrába látky na podporu imunity, a s ním prepojená firma Pleuran, pôsobí v šestnástich európskych krajinách, pričom v Česku a na Slovensku je jednotkou na trhu výživových doplnkov zameraných na imunitu.

Imunoglukán, v ktorom Hartenberg Holding kúpil podiel 70 percent, je pritom pomerne malá firma s ročným obratom okolo päť miliónov eur, prevádzkovým ziskom 1,5 milióna eur a s firmou Pleuran zamestnáva okolo 50 ľudí, dodal český denník.

Minister financií a majiteľ koncernu Agrofert Babiš založil fond Hartenberg vlani s bývalým investičným riaditeľom skupiny Penta Jozefom Janovom, ktorý zároveň spolu so šéfom akvizícií Agrofertu Liborom Něměčkom fond riadi.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Babiš #farmaceutické firmy