Albert premenujú na Terno alebo Moju Samošku

Značka Albert sa zo Slovenska vytráca. Tri predajne Albert v bratislavskej Petržalke sa do konca mája zmenia na Terno, najmenší Albert v bytovom komplexe Tri veže sa zaradí do siete Moja Samoška.

17.05.2014 07:15
debata

„Na zaradenie prevádzok do nových sietí sme dobre pripravení. Zákazníci nepocítia v obchodoch žiadnu prechodnú fázu, vo všetkých štyroch predajniach budú môcť od prvej chvíle využívať všetky existujúce benefi ty. Otváracie hodiny v predajniach ostávajú zatiaľ nezmenené,“ povedala hovorkyňa a PR manažérka spoločnosti Terno Group Diana Chovancová–Stanková.

Spoločnosť Terno Group plánuje ďalšiu časť siete – hypermarkety Hypernova – premenovať priebežne na Terno Center. „Remodeling predajní a zmena sortimentu prebehnú postupne tak, aby bol zachovaný jednotný layout siete Terno,“ konštatovala Chovancová– Stanková.

Spoločnosť Ahold, ktorá u nás prevádzkovala obchody Albert a Hypernova, v polovici apríla oznámila, že sa dohodla s fi rmou Condorum na predaji svojho slovenského biznisu. Ide o 24 obchodov, ktoré v roku 2012 dosiahli čisté tržby na úrovni 159 mil. eur. Predaj obchodov Hypernova a Albert bol pritom avizovaný ešte koncom minulého roku.

Obchody Albert a Hypernova tak rozšíria portfólio maloobchodných sietí spoločnosti Condorum. Doteraz prevádzkovali spolu 90 predajní Terno a Moja Samoška s celkovými čistými tržbami 127 mil. eur. Transakciu už začiatkom tohto roka povolil aj Protimonopolný úrad SR. Jeden z konateľov spoločnosti Condorum je Michal Holík. Ten v minulosti pôsobil vo viacerých spoločnostiach finančnej skupiny J&T.

Vlastníci Condorum sú v daňovom raji na Cypre a nie sú tak oficiálne známi. Finanční žraloci odmietajú, že by priamo alebo nepriamo stáli za fi rmou Condorum, a teda vlastnili tým obchody pod značkou Terno, Moja Samoška a najnovšie aj Hypernova a Albert.

debata chyba
Viac na túto tému: #Hypernova #Albert #Moja Samoška #Terno