Erste Group zvažuje presun centrály z Viedne do Prahy

Šéf Erste Group Andreas Treichl informoval českého prezidenta Miloša Zemana, že banka uvažuje v najbližších rokoch o presune sídla z Viedne do Prahy.

09.04.2014 13:42
debata (4)

Zeman to povedal na stredajšej konferencii k 25 rokom vývoja ekonomiky. Erste vlastní Českú sporiteľňu, ktorá je podľa počtu klientov najväčšou českou bankou. Na Slovensku má v rukách Slovenskú sporiteľňu.

„Treichl ma informoval, že Erste uvažuje v najbližších rokoch o presune centrály z Viedne do Prahy. To by bol prvý prípad, keď sa centrála materskej banky sťahuje k dcérskej banke,“ uviedol prezident bez ďalších podrobností.

Erste Group Bank je kľúčovým hráčom na bankovom trhu strednej a východnej Európy. Okrem Slovenska, Českej republiky a Rakúska pôsobí v Rumunsku, v Maďarsku, v Chorvátsku a v Srbsku. Vlani jej klesol medziročný čistý zisk na 61 miliónov eur zo 483,5 milióna eur.

Slovenská sporiteľňa mala vlani zisk po zdanení na úrovni 184 miliónov eur. Česká sporiteľňa mala čistý zisk 15,59 miliardy českých korún (v prepočte 577 miliónov eur).

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovenská sporiteľňa #Erste Group