Česká zbrojovka prichádza na Slovensko

Česká zbrojovka Uherský Brod rozširuje svoje pôsobenie na Slovensko. Uviedol to portál e15.cz.

04.04.2014 10:36
debata (2)

V novom závode na strednom Slovensku v Kremnických Baniach budú sériovo vyrábať viacero druhov zbraní, hlavným produktom však bude moderná pištoľ CZ 75 P-07 Duty. Zbrojovka v SR zamestná v novej továrni dvesto ľudí.

Dcérska spoločnosť vznikne ako výsledok spolupráce medzi zbrojárskym závodom v Uherskom Brode a investičnou skupinou Sitno holding, ktorú vlastní bývalý slovenský minister hospodárstva Ľudovít Černák. Pre e15.cz to uviedol generálny riaditeľ českej zbrojovky Lubomír Kovařík. Dodáva, že projekt je momentálne vo fáze presunu výrobnej techniky.

Projekt vznikol ako odozva intenzívnej spolupráce medzi továrňou v ČR a slovenskou armádou v roku 2012, kedy sa v slovenskom podniku vyrobilo prvých sto kusov spomínanej zbrane. Portál e15.cz uviedol, že hlavným dôvodom vstupu na Slovensko sú tuzemské potenciálne zákazky. Najväčšími odberateľmi by mali byť slovenská armáda a polícia.

Výhodou novej slovenskej továrne je relatívne malá vzdialenosť od Uherského Brodu. Bude teda jednoduchšie prevážať materiál medzi materskou a dcérskou spoločnosťou.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #firmy #zbraň