Albánci sa na Slovensku pýtali aj na bločkovú lotériu

O slovenské skúsenosti s bojom proti daňovým podvodom sa zaujímajú ďalšie krajiny. Najnovšie vo štvrtok sériu prednášok na ministerstve financií na túto tému absolvovala albánska delegácia na čele s ministrom pre ekonomický rozvoj, obchod a podnikane Arbenom Ahmetajom.

03.04.2014 18:53
debata (2)

Predstavitelia rezortu financií na nich prezentovali opatrenia, ktoré sme prijali v boji proti daňovým podvodom, ako aj zaznamenané úspechy vo výbere daní. Albánsku delegáciu pritom upútal aj slovenský projekt bločkovej lotérie.

„Je potešujúce, že Albánsko je ďalšou krajinou, ktorej predstavitelia prejavili záujem dozvedieť sa viac o našej Národnej bločkovej lotérii,“ informuje v tlačovej správe rezort financií s tým, že o tomto projekte sa už začiatkom tohto roka hovorilo aj na stretnutí ministrov financií v Bruseli a bol jednou z tém počas februárového stretnutia ministra financií Petra Kažimíra s nemeckým ministrom financií Wolfgangom Schäublem. „Oslovila tiež predstaviteľov českej vlády, ktorá má dokonca záujem zaviesť takúto formu lotérie. Bločkovú lotériu po Slovensku uvádza do praxe aj Portugalsko,“ dodáva rezort financií.

Do Národnej bločkovej lotérie bolo v minulom roku za necelé štyri mesiace jej fungovania zaregistrovaných 39,4 mil. bločkov. Do jedného žrebovania tak spotrebitelia zaregistrovali v priemere 5,6 mil. bločkov.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #dane #bločková lotéria #Albánsko