Kamionisti pred I. kolom prezidentských volieb štrajkovať nebudú

Autodopravcovia do prezidentských volieb štrajkovať nebudú. Dohodli sa na tom v nedeľu na celoslovenskom stretnutí v Novej Dedine pri Leviciach.

09.03.2014 22:08
debata (1)

„Do prvého kola štrajkovať nebudeme, keďže na ministerstve boli ochotní niektoré naše požiadavky akceptovať, ale keď nebudú splnené aj ďalšie, tak nevylučujeme ostrý štrajk pred druhým kolom prezidentských volieb. Tým chceme ukázať, že náš zámer štrajkovať nie je spolitizovaný,“ informoval podpredseda Únie autodopravcov Slovenska Róbert Huran.

Jednou zo splnených požiadaviek bolo aj to, že od 15. marca už nebudú spoplatnené intravilány. Ako uviedol Huran, chcú dosiahnuť aj zníženie dane z pohonných hmôt a z motorových vozidiel.

„Zníženie dane benzínu a nafty o 20 percent by pomohlo nielen autodopravcom, ale všetkým občanom Slovenska a chceme aj zníženie dane z motorových vozidiel, ktorú platíme samosprávnym krajom, lebo napríklad v zahraničí je to štandardne okolo 500 eur, kým u nás okolo 2 200 eur,“ dodal Huran.

Informáciu o pozastavení štrajku zašle Únia autodopravcov Slovenska ministerstvu dopravy a očakávajú, že rokovania budú pokračovať.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #kamión #UNAS