Spojenie PSA a Dongfengu odobrila aj rodina Peugeotovcov

Rodinná dynastia Peugeotovcov, ktorá vlastní stratovú francúzsku automobilku PSA Peugeot Citroën, dala súhlas s plánom prepojenia firmy s čínskou automobilkou Dongfeng Motor a s navýšením jej kapitálu. Celý plán by malo vedenie francúzskej firmy schváliť v utorok a oznámiť v stredu. Agentúre Reuters to v utorok oznámili informované zdroje.

18.02.2014 08:27
debata (2)

Vedenie obidvoch holdingov, ktoré rodina Peugeotov vlastní, schválilo všetky návrhy, ktoré PSA s čínskou firmou prerokovala, uviedol zdroj. Ide najmä o plán zvýšiť kapitál o tri miliardy eur.

Peugeot a Dongfeng rokujú už niekoľko mesiacov o dohode, ktorá by francúzskeho výrobcu zachránila pred pádom. Predpokladá sa, že Číňania sa spolu s francúzskou vládou zúčastnia navýšenia kapitálu a získajú v PSA po 14 % akcií.

PSA patrí medzi podniky, na ktoré mal najväčší vplyv kolaps európskeho automobilového trhu. Automobilka sa teraz snaží znížiť svoju závislosť na Európe, kde automobilový trh ťažko zasiahla úverová kríza. PSA potrebuje finančnú injekciu, aby sa udržala nad vodou.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #automobilky #PSA Peugeot Citroën #Dongfeng