Datart možno zmení majiteľa, záujem má Nay

Najväčšia slovenská sieť predajní elektroniky Nay Elektrodom podnikateľov Petra Zálešáka a Jána Tomáša má podľa portálu E15.cz záujem o odkúpenie českého reťazca Datart.

11.02.2014 12:02
Euro, peniaze, ekonomika, graf Foto:
Ilustračné foto
debata

Portál to v utorok uviedol na základe niekoľkých dôveryhodných zdrojov, ktoré o tom informovali denník E15.

Ako ďalej informoval portál E15.cz, Nay by prípadnou dohodou zabila dve muchy jednou ranou. Zbavila by sa totiž významného konkurenta na Slovensku a razantne by vstúpila aj na český trh. Nay ani skupina Darty, ktorá je vlastníkom Datartu, sa však k tejto otázke nevyjadrili. „Naďalej skúmame naše možnosti pre Datart v Českej republike a na Slovensku a stále očakávame, že budúcnosť tohto biznisu v rámci skupiny vyriešime ku koncu súčasného finančného roka,“ uviedol pre portál E15.cz hovorca Darty Simon Ward.

Záujem o akvizíciu v Česku podľa portálu vyjadril Nay už na jeseň. Nepovedal, na koho má zálusk, no uviedol, že sa zameriava na reťazec s tridsiatimi predajňami a tržbami 150 až 200 mil. eur. To by podľa portálu zodpovedalo práve veľkosti reťazca Datart. Správy o plánovanom predaji siete Datart sa objavili už predminulý rok. Minulý rok skupina Darty potvrdila, že na pláne odísť z Česka a zo Slovenska naďalej pracuje. Jedným zo záujemcov o kúpu má byť podľa E15.cz taktiež doterajšie vedenie Datartu.

Datart v Českej republike prevádzkuje viac ako 30 predajní, zhruba rovnako ako Nay na Slovensku. Zatiaľ čo Datart rozbehol svoj obchod aj na slovenskom trhu, pokus reťazca Nay z roku 2008 o vybudovanie vlastnej siete v ČR skončil neúspechom. Prvým zahraničným investorom Datartu sa v roku 2000 stala britská skupina Kingfisher. Neskôr sa rozdelila a Datart prešiel pod skupinu Kesa Electricals, ktorá sa potom premenovala na Darty.

debata chyba
Viac na túto tému: #Datart #Nay