Novomestský Emerson prepustí 111 ľudí, prácu presúva do Rumunska

Výrobno-technologická spoločnosť Emerson prepustí v Novom Meste nad Váhom 111 zamestnancov. Výrobu jedného zo stredísk plánuje presunúť do Rumunska.

05.02.2014 00:00
debata (20)

Ako informoval Zoltán Stráňovský z Emersonu, jeho činnosť by mali ukončiť v júni 2014. Prevádzku PlantWeb Solutions Group presunú do Rumunska, kde už má firma svoje zázemie. Firma chce takto konsolidovať výrobu a udržať výšku prevádzkových nákladov.

„Spoločnosť urobila toto strategické rozhodnutie z dôvodu zostať konkurencieschopnou na tvrdom európskom trhu a s cieľom naďalej dodávať výrobky a služby v najvyššej kvalite svojim zákazníkom,“ dodal Stráňovský.

Riaditeľ úradu práce v Novom Meste nad Váhom Vladimír Sumbal potvrdil, že majú nahlásené hromadné prepúšťanie. Ktorá firma ho nahlásila, nemohol konkretizovať, pretože si to neželala samotná spoločnosť. Ako ďalej dodal, v januári mali zároveň z iných firiem nahlásených 167 nových pracovných miest.

Emerson je výrobno-technologická spoločnosť s viac ako storočnou históriou. Na Slovensku pôsobí akciová spoločnosť Emerson od roku 1994 a v Novom Meste nad Váhom zastrešuje niekoľko divízií s rôznym zameraním. Venujú sa priemyselným klimatizačným zariadeniam, poskytujú komplexné energetické riešenia pre IT a telekomunikačný trh, ďalšia divízia sa napríklad venuje výrobe elektronických a riadiacich systémov. Emerson, a.s. patrí do svetového priemyselného konglomerátu Emerson Electric Co.

20 debata chyba
Viac na túto tému: #práca #Rumunsko #Nové Mesto nad Váhom #Emerson