Volkswagen údajne plánuje vybudovať závod v Poľsku

Nemecká automobilka Volkswagen plánuje vynaložiť viac ako 500 mil. eur na výstavbu nového závodu v poľskom meste Poznaň, v ktorom chce vyrábať ľahké úžitkové vozidlá. Uviedol to denník Frankfurter Allgemeine Zeitung s odvolaním sa na zdroje z firmy.

22.01.2014 14:57
debata (1)

Zdroje oboznámené s problematikou pre agentúru Reuters už v decembri uviedli, že VW uvažuje o tom, že bude montovať vozidlá v meste Poznaň, čo by nemeckému výrobcovi áut pomohlo znížiť výrobné náklady.

Výroba úžitkového vozidla Crafter v Poľsku si bude vyžadovať schválenie dozornou radou Volkswagenu. Považuje sa to za veľké prekážku, keďže v dozornej rade dominujú zástupcovia zamestnancov, ktorí majú tendenciu nesúhlasiť s vedením firmy pri presune výroby do zahraničia. Denník Frankfurter Allgemeine Zeitung uviedol, že dozorná rada ešte len musí prijať formálne rozhodnutie, ale je pravdepodobné, že projektu dá zelenú. Hovorca Volkswagenu v stredu uviedol, že o mieste výroby úžitkového vozidla Crafter sa ešte nerozhodlo a že „proces hodnotenia pokračuje“.

Koncern Volkswagen pôsobí aj na Slovensku. Spoločnosť Volkswagen Slovakia, a. s. patrí k najväčším exportérom, investorom i zamestnávateľom v súkromnom sektore na Slovensku a zamestnáva viac ako 9 400 ľudí. V súčasnosti v bratislavskej fabrike vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7,Volkswagen up!, Seat Mii, Škoda Citigo, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky. V závode v Martine vyrába podnik komponenty pre podvozky a prevodovky a v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #automobilky