Investori sa o Slovensko stále zaujímajú, tvrdí Malatinský

Investori majú stále záujem investovať na Slovensku. Uviedol to minister hospodárstva Tomáš Malatinský.

06.01.2014 10:49
Graf, lupa, čísla, peniaze, ekonomika, euro Foto:
Ilustračné foto
debata (6)

"Rokujeme so zahraničnými investormi, ako aj s domácimi, ktorí chcú rozbehnúť investície na Slovensku. V mnohých prípadoch sa firmy rozhodujú o investovaní v stredoeurópskom regióne, a to ešte nemusí byť Slovensko. Ale je to aj Slovensko a snažíme sa, aby to aj Slovensko bolo,“ povedal Malatinský. Minister však zatiaľ nechcel byť konkrétny.

"Keď budeme mať pripravené projekty, ktoré budú hovoriť o konkrétnej investícii, tak to odprezentujeme,“ do­dal.

Minister víta kroky už etablovaných investorov na Slovensku, ktorí chcú svoje projekty rozvíjať. "To je veľmi dobrá správa, lebo to znamená, že nie sú rozčarovaní zo svojej investície na Slovensku. Majú plány ako tu ďalej ešte zvýšiť svoju výrobu,“ doplnil Malatinský. Podľa neho veľmi dobré správy sú zo všetkých automobiliek na Slovensku. "Ich rozvojové programy sú aj o nových investíciách, aj o nových pracovných miestach,“ dodal.

Investorom pôsobiacim na Slovensku chce ministerstvo vytvoriť priestor na to, aby investovali nielen do samotnej výroby ale aj do výskumu a vývoja. "Máme na to potenciál. Hľadáme možnosti ako odbúrať bariéry, ako toho investora presvedčiť, aby investoval aj do týchto projektov. Sú to prvé pozitívne kroky,“ konštatoval Malatinský.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #investície #Tomáš Malatinský #ministerstvo hospodárstva