Ambulantný predaj budú musieť obce ohlásiť daniarom

Od 1. januára 2014 platí pre obce novinka. Ak vydajú obchodníkovi povolenie na ambulantný predaj výrobkov, musia to ohlásiť finančnej správe.

25.12.2013 18:51
debata (2)

Môžu tak urobiť prostredníctvom špeciálnej e-mailovej adresy alebo telefonicky, informovala hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková.

Podľa novely živnostenského zákona, ktorá začne platiť od 1. januára 2014, majú obce finančnej správe zasielať oznámenie o vydaní povolenia na zriadenie trhového miesta a na predaj výrobkov a poskytovanie služieb na trhovom mieste. Ako ďalej informuje Macíková, vzor oznámenia bude od Nového roka prístupný na novom portáli finančnej správy www.financnasprava.sk.

Informácie môžu starostovia a primátori získať aj prostredníctvom call centra na telefónnom čísle 048/431 72 22, po stlačení voľby č. 5. Po prijatí hovoru obec nahlási požadované údaje o vydanom povolení operátorovi.

Finančná správa zriadila aj špeciálnu e-mailovú adresu trhove.miesto@financnasprava.sk, na ktorú môžu obce nahlasovať požadované údaje. Formulár je vytvorený v programe Excel. Ak obec vydá v ten istý deň viac povolení, môže ich zaslať spoločne v jednom oznámení. Údaje o každom vydanom povolení je v tomto prípade potrebné napísať na samostatný hárok tabuľky.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #dane #obchod #obce