Křetínský a Tkáč vraj rokujú o kúpe českého Ringieru

O kúpe vydavateľstva Ringier Axel Springer CZ údajne rokujú podnikatelia Daniel Křetínský a Patrik Tkáč, akcionári Energetického a priemyselného holdingu (EPH).

18.12.2013 20:07
debata

Informujú o tom servery IHNED.cz, motejlek.com a mediaguru.cz, ktoré sa odvolávajú na neoficiálne informácie. Mediálny zástupca EPH Daniel Častvaj povedal, že firma ani jej akcionári nekomentujú špekulácie o prípadných akvizíciách. Aj vydavateľstvo uviedlo, že sa k tomu nebude vyjadrovať. Ringier vydáva okrem iného najčítanejší český denník Blesk .

Server IHNED.cz napísal, že k dohode by malo dôjsť pravdepodobne v januári. Suma, za ktorú sa má akvizícia uskutočniť, zatiaľ nie je jasná. Podľa Mediaguru.cz sa o záujme Křetínskeho o najväčšie české vydavateľstvo hovorí už dlhší čas. Vzhľadom na aktuálnu situáciu v holdingu EPH, kde má dôjsť k vyplateniu podielu Petra Kellnera v hodnote 30 miliárd Kč, vraj nebolo jasné, či jeho prioritný záujem nebude smerovaný k finančnému krytiu tejto investície.

Spoločnosť Ringier Axel Springer na začiatku roka rokovala o predaji svojej tuzemskej pobočky s podnikateľom Andrejom Babišom. Z transakcie ale zišlo a majiteľ Agrofertu nakoniec kúpil konkurenčnú Mafru. Špekulácie o predaji českého vydavateľa bulvárnych titulov z trhu však nezmizli ani vtedy, keď generálna riaditeľka Libuše Šmuclerová v októbri verejne vyhlásila, že český Ringier Axel Springer sa nepredáva, ani nie je na predaj.

Ringier Axel Springer CZ je najväčším vydavateľstvom s najvyšším počtom čitateľov na českom trhu. Medzi vydavateľmi denníkov mu patrí prvé miesto s viac než 36-percentným podielom na trhu, na časopiseckom trhu je to druhá priečka, uvádza spoločnosť na svojich stránkach. Medzi vydávanými časopismi sú tituly ako Reflex, ABC, GEO, Blesk pre ženy, Blesk Hobby, Blesk zdraví, Blesk Křížovky, Nedeľný Blesk Křížovky, Blesk Vaše recepty, Aha! Křížovky, Šport Góóól, Svet motorov, Auto TIP, AutoProfi.

debata chyba
Viac na túto tému: #J&T #EPH #Daniel Křetínský #Patrik Tkáč #Ringier