Slováci stále viac surfujú z mobilov a tabletov

V novembri sledovalo webové stránky zapojené do výskumu AIMmonitor viac ako 950 tis. užívateľov z mobilných telefónov a tabletov, čo predstavuje nárast o takmer 10 % v porovnaní s októbrom.

18.12.2013 17:35
debata

Vyplýva to z výsledkov výskumu, ktoré zverejnila poradenská spoločnosť Gemius. Počet užívateľov zo SR, ktorí navštevujú z mobilných zariadení tieto weby, prekročil 770 tisíc. Novembrové výsledky výskumu priniesli zvýšenie všetkých hlavných ukazovateľov návštevnosti. Počet slovenských internetových užívateľov dosiahol v jedenástom mesiaci takmer 3,1 mil., pričom užívatelia na weboch zapojených do výskumu vykonali viac ako 1,7 miliardy zobrazení stránok.

Medzi najnavštevovanejšie kategórie webov patrili v sledovanom období Spravodajstvo, ktoré zaznamenalo 2,9 mil. užívateľov. Podľa výsledkov výskumu sa slovenská online populácia zvýšila od začiatku tohto roka o takmer 150 tis. užívateľov a momentálne dosahuje 3,2 mil.

AIMmonitor je meraním návštevnosti členov Asociácie internetových médií a reklamných internetových médií, ktoré sa do projektu zapojili. Projekt oficiálne začal v januári 2007. Uskutočňuje ho spoločnosťMedi­aresearch, a.s. v spolupráci s firmou Gemius S.A.

debata chyba