Financial Times: Peugeot a Dongfeng sa dohodli na aliancii

Francúzska automobilka PSA Peugeot Citroën a čínska Dongfeng Motor Group sa dohodli na hlavných podmienkach aliancie a na kapitálovej injekcii do francúzskej spoločnosti v sume 3 až 4 mld. eur. V stredu o tom informoval denník Financial Times (FT) s odvolaním sa na nemenované zdroje.

11.12.2013 21:30
debata (3)

V správe sa ďalej píše, že tieto dve automobilky plánujú spoločnú výrobu malých áut pre trhy v juhovýchodnej Ázii, čo má podporiť presun bližšie nešpecifikovaných technológií.

PSA a Dongfeng v súčasnosti rokujú o prehĺbení ich spoločnej spolupráce. Denník Le Monde koncom novembra informoval, že PSA plánuje emisiou akcií získať 4 mld. eur. Zdroje oboznámené s problematikou uviedli, že v rámci tohto kroku by získala podiel v automobilke francúzska vláda a čínska firma Dongfeng.

PSA Peugeot Citroën pôsobí aj na Slovensku. V Trnave má závod, ktorý je technologicky najnovším v skupine. Strategickú investíciu francúzsky koncern oznámil v januári 2003 a do začatia výroby dosiahla 700 mil. eur. V prvom štvrťroku 2009 prišla na trh novinka Citroën C3 Picasso, ktorá sa vyrába výhradne na Slovensku, pričom investície do jej výroby dosiahli ďalších 100 mil. eur. V novembri 2011 začal závod s výrobou modelu Peugeot 208.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #automobilky #PSA Peugeot Citroën #Dongfeng