Samsung vyrobil v Galante už 60 miliónov výrobkov

Spoločnosť Samsung vyrobila vo svojom galantskom závode už 60 miliónov výrobkov. Počas desiatich rokov svojho pôsobenia v Galante preinvestovala juhokórejska spoločnosť vyše 400 miliónov eur.

19.11.2013 10:18
Samsung, Galanta Foto: ,
Galantský Samsung na Slovensku vyrobil už 60 miliónov výrobkov.
debata (1)

„V priebehu niekoľkých rokov sa galantský podnik stal najväčším výrobným závodom spoločnosti Samsung v Európe,“ informovalo ministerstvo hospodárstva po návšteve svojho šéfa v galantskom závode.

Galantský Samsung spolu so svojimi priamymi dodávateľmi celkovo vytvára takmer 10 tisíc pracovných miest v elektrotechnickom priemysle na Slovensku. "Samsung je vo svete symbolom pre inovácie. Iba prostredníctvom inovácií môžu podniky neustále napredovať a udržovať si svoje postavenie v rámci globalizovaného trhu. Preto je ministerstvo hospodárstva pripravené na spoluprácu aj v tejto oblasti,“ povedal minister hospodárstva Tomáš Malatinský.

Vedenie galantského podniku ministra informovalo, že v súčasnosti je produkcia spoločnosti zameraná najmä na výrobu najmodernejších LED televízorov, ktorá umožňuje sledovať obraz v 3D rozlíšení s funkciou Smart. Od augusta tohto roka spoločnosť vyrába prémiové modely UHD s 85-palcovou uhlopriečkou a štvornásobným HD rozlíšením. Vyrába tiež unikátne OLED televízory so zakriveným displejom.

Samsung Electronics Slovakia pôsobí v Galante od roku 2002. Patrí do skupiny Samsung Electronics, ktorá je v súčasnosti považovaná za jednu z najrýchlejšie rastúcich svetových značiek a je lídrom na trhu inteligentných televízorov, pamäťových čipov, mobilných telefónov a TFT-LCD displejov.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Samsung #galanta