Schindler v Dunajskej Strede môže dostať 8-miliónový stimul

Spoločnosť Schindler Dunajská Streda, a.s. by mala získať investičné stimuly v celkovej výške 8,7 milióna eur.

02.11.2013 15:13
Euro, graf, peniaze Foto:
Ilustračné foto
debata (2)

Vyplýva to z návrhu na poskytnutie investičnej pomoci, ktorý po ukončení medzirezortného pripomienkového konania ministerstvo hospodárstva predkladá na rokovanie vlády.

Spoločnosť Schindler podala na ministerstvo hospodárstva žiadosť 12. júla 2013. Požiadala v nej o poskytnutie investičnej pomoci na vybudovanie nových výrobných a prevádzkových priestorov v Dunajskej Strede. Závod by mal slúžiť na výrobu výťahových komponentov, ako sú kabíny a dvere, a príslušných mechanických dielov. Zámer počíta s investíciou vo výške 28,99 mil. eur. Tá má byť rozložená na obdobie rokov 2012 až 2014. Dosiahnutie plnej kapacity výroby je stanovené na rok 2015.

V priamej súvislosti s rozšírením výrobných kapacít spoločnosť Schindler predpokladá vytvorenie 266 nových pracovných miest do konca roka 2015. Schindler Dunajská Streda požaduje poskytnutie celej investičnej pomoci vo forme úľavy na dani z príjmu právnických osôb. Úľava by mala byť rozložená na roky 2016 až 2022.

Spoločnosť Schindler Dunajská Streda, a.s. je členom medzinárodnej skupiny Schindler. Zaoberá sa výrobou výťahov, eskalátorov a pohyblivých chodníkov. Celosvetovo zamestnáva 43 tis. zamestnancov.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #stimuly #Dunajská Streda #investičné stimuly #Schindler