Continental už buduje novú výrobňu v Púchove

Stavebné práce na novej investícii výrobcu pneumatík, spoločnosti Continental v Púchove, ktorá prinesie nových 600 pracovných miest, sa už začali. V stredu si výrobné priestory aj pripravovanú investíciu pozrel premiér Robert Fico.

09.10.2013 09:57
Matador, Continental, Púchov Foto: ,
Areál firmy Matador v Púchove
debata (3)

"Je to firma, ktorá je na Slovensku považovaná za jednu z kľúčových, najmä pokiaľ ide o zamestnanosť v tomto regióne,“ povedal. Ako ďalej pripomenul, filozofiou vlády je podpora vytvárania nových pracovných miest a výroby s vyššou pridanou hodnotou.

"Týka sa to úplne jedno koho – či je to slovenská spoločnosť so slovenskými majiteľmi, alebo je to zahraničný investor, ktorý prichádza na Slovensko, alebo rozširuje výrobu. Pokiaľ sa bude zvyšovať počet pracovných miest, pokiaľ to nebude výroba, ktorá je štandardnou montážou, tak tu je vláda pripravená hovoriť s každým“ zdôraznil premiér s tým, že podpora investorov je filozofia, ktorou slovenská vláda pôjde .

Po dokončení investície plánuje Continental vyrábať o päť mil. pneumatík ročne viac. Podnik dostal od vlády investičné stimuly vo forme daňových prázdnin na päť rokov. Do rozšírenia výroby investuje 250 miliónov eur. "Veľmi vítam, že toto rozhodnutie, ktoré sme urobili, sa dnes už zviditeľňuje v podobe obrovských hál, ktoré budú postupne prijímať technológie, vzduchotechniku, až prídu na koniec ľudia,“ povedal Fico.

„Presné datovanie, kedy prijmeme konkrétnych zamestnancov, kedy nabiehame s výrobou, bude záležať od situácie na trhu s pneumatikami. Tá sa vyvíja. My máme pevný časový rámec päť rokov, kde máme splniť požadované kritériá,“ povedal hovorca Continental Matador Rubber Juraj Ižvolt. Približne 600 nových zamestnancov by si mal podnik udržať ďalších päť rokov, čo však podľa hovorcu problém nebude. Stavebné práce na novej hale sa už začali, podnik už prijal aj niekoľko nových zamestnancov. Koľko ich presne je, Ižvolt nekonkretizoval.

Nemecká spoločnosť Continental už je aktívna na Slovensku niekoľko rokov. V januári 1999 vstúpila do výroby pneumatík získaním väčšinového podielu v spoločnom podniku Matador a. s. Púchov. V novembri 2007 získala spoločnosť väčšinový podiel v Continental Matador Rubber, s. r. o. V roku 2009 získal zostávajúcich 34 percent akcií slovenskej gumárenskej spoločnosti Matador Rubber, ktorú integrovala do svojich globálnych štruktúr divízie osobných a ľahkých nákladných pneumatík. Stal sa tak 100-percentným vlastníkom Continental Matador Truck Tires s. r. o. aj Continental Matador Rubber, s. r. o. Od roku 2000 Continetal investoval na Slovensku viac ako 600 mil. eur. Celkovo zamestnáva Continental na Slovensku viac ako 5 000 ľudí. Okrem dvoch závodov v Púchove sú ďalšie závody vo Zvolene, Dolných Vesteniciach a v Partizánskom.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Púchov #Continental