Palma v Novom Meste nad Váhom už patrí Ukrajincom

Skupina Palma získala pre svoju výrobnú prevádzku v Novom Meste nad Váhom nového strategického investora.

05.10.2013 09:29
Euro, peniaze, bankovky Foto:
Ilustračné foto
debata

Do výroby kozmetiky na Považí vstupuje ukrajinská spoločnosť Elfa Pharm, ktorá na trhu pôsobí už 15 rokov a patrí k jedným z najväčších kozmetických holdingov na Ukrajine. Skupina to oznámila v piatok, finančné podrobnosti transakcie však nezverejnila.

„Príchod nového partnera do prevádzky v Novom Meste nad Váhom korešponduje so stratégiou skupiny Palma orientovať sa na výskum, vývoj, manažment značiek a obchodovanie so spotrebným tovarom, pričom predmetná transakcia zachováva priemyselnú bázu v regióne,“ uviedol hovorca skupiny Peter Benčurik.

Ukrajinský strategický investor má nadviazať na tradíciu výroby kozmetiky v Novom Meste nad Váhom. „Svoju produkciu exportuje ukrajinská spoločnosť najmä na trhy Ruskej federácie, Moldavska, Bieloruska, Lotyšska, Azerbajdžanu, Kazachstanu a blízkeho Východu,“ uviedol Benčurik.

Skupina Palma svoj zámer predať závod v Novom Meste nad Váhom oznámila ešte začiatkom minulého roka. Ako hlavný dôvod označila orientáciu skupiny na finálnu výrobu olejov, margarínov a tukov na pečenie. Vlastných značiek sa však nevzdala, vyrábať ich začali externí partneri.

Palma Group je jedným z najväčších potravinárskych podnikov na Slovensku, ktorej 100-percentným vlastníkom je skupina Slavia Capital. Predmetom činnosti spoločnosti je výroba rastlinných tukov a olejov, metylesteru mastných kyselín, detskej kozmetiky, bytovej chémie, repkových a slnečnicových šrotov. Spoločnosť exportuje svoje výrobky na trhy v Českej republike, Ukrajine, Rakúsku, ako aj do ďalších krajín.

debata chyba
Viac na túto tému: #Palma #Nové Mesto nad Váhom #Elfa Pharm