Gates a Ballmer chcú byť opäť zvolení do správnej rady Microsoftu

Spoluzakladateľ amerického softvérového gigantu Microsoft Bill Gates a odchádzajúci generálny riaditeľ Steve Ballmer sa usilujú o znovuzvolenie do správnej rady podniku napriek snahám niektorých akcionárov o obmedzenie ich vplyvu na riadenie. Vyplýva to podľa agentúry Reuters zo správy spoločnosti.

04.10.2013 09:09
Bill Gates Foto:
Bill Gates
debata

Gates je teraz predsedom správnej rady, podľa zdrojov agentúry Reuters sa však traja z 20 najväčších akcionárov Microsoftu snažia presadiť jeho odchod. Domnievajú sa, že Gates blokuje zavádzanie nových stratégií a obmedzoval by schopnosť nového generálneho riaditeľa realizovať zásadné zmeny.

Microsoft teraz hľadá nového generálneho riaditeľa po tom, čo Ballmer v auguste oznámil, že túto funkciu do roka opustí. Podľa agentúry Reuters je však veľmi pravdepodobné, že Gates aj Ballmer budú na novembrovom valnom zhromaždení znovu zvolení do správnej rady.

Gates a Ballmer navyše zostávajú najväčšími akcionármi podniku. Gates vlastnú 4,5 percenta a Ballmer štyri percentá akcií.

Microsoft je najväčším výrobcom softvéru na svete a jeho operačný systém Windows stále využíva väčšina osobných počítačov. V poslednej dobe ale firma zaostáva za konkurentmi, ako je Apple alebo Google, ktorí ju predstihli v orientácii na stále populárnejšie tablety a inteligentné telefóny.

debata chyba
Viac na túto tému: #Microsoft #bill gates #Steve Ballmer