Vyhrať s bločkom je ľahšie ako pri klasických hrách

Šanca na výhru v národnej bločkovej lotérii je vyššia ako v dvoch najhranejších hrách štátnej lotériovej spoločnosti TIPOS.

29.09.2013 19:00
bloček, bločky, bločková lotéria Foto: ,
Prvé žrebovanie bločkov bude v pondelok 30. septembra a výhercovia budú známi 2. októbra.
debata (23)

Momentálne je pravdepodobnosť výhry v hre LOTO 1:14 miliónom a ak by si stávkar skúsil tipnúť čísla v hre KENO 10, mal by šancu na výhru približne 1: 8 900 000. Samotná výška výhry závisí od vkladu do hry. LOTO v obľúbenosti medzi hráčmi vedie pre pravidelne sa opakujúci vysoký jackpot a pre motiváciu vo forme prémiovej hry. Pri hre LOTO 5 z 35 ide o pravdepodobnosť 1 ku 324-tisíc.

Denne registruje TIPOS v zberniach spoločnosti priemerne približne 200-tisíc vkladov v číselných lotériách. Hra LOTO tvorí zhruba jednu štvrtinu z počtu vkladov, podobne je to aj pri hre KENO¤10.

"Národná bločková lotéria plní úplné iné poslanie a ciele ako klasické číselné lotérie spoločnosti TIPOS. Veríme, že každý hráč si nájde svoju preferovanú, obľúbenú lotériu. Pri niektorých kombináciách hry KENO 10 môže byť teoreticky pravdepodobnosť vyššia, ale súčasne treba na rozdiel od Národnej bločkovej lotérie zaplatiť náležitý vklad,“ povedal hovorca TIPOS-u Rastislav Čépe.

Pri nedávno spustenej bločkovej lotérii je šanca na výhru aktuálne na úrovni 1: 4 825 000. Toľko je aktuálne prihlásených bločkov v lotérii. Pár dní pred prvým žrebovaním štátna lotériová spoločnosť registruje každú minútu okolo 500 prihlásení bločkov. Čím väčší je záujem verejnosti o zapojenie sa do lotérie, tým menšia je šanca pre jednotlivca v nej aj reálne vyhrať.

Už 30. septembra bude TIPOS žrebovať desiatich ľudí. Prví výhercovia budú známi druhého októbra. Tí si následne rozdelia ceny od 100 až do 10-tisíc eur. Ak bloček neuspeje v prvom žrebovaní, je automaticky zaradený do tzv. druhej šance, kde sa žrebujú ôsmi ľudia, každý za jeden kraj. Rozlíšiť bločky podľa krajov bude vedieť TIPOS podľa daňového pokladničného dokladu.

DKP je spravidla 16-miestne číslo. "Prvé tri miesta sú číslom príslušného daňového úradu. Ďalších 10 miest je DIČ. Posledné tri miesta sú poradovým číslom elektronickej registračnej pokladnice pre konkrétny daňový subjekt. Pokiaľ má daňový subjekt registrovaných viac elektronických registračných pokladníc ako 999, toto poradové číslo môže byť i štvormiestne a v tom prípade má DKP 17 miest,“ uvádza hovorkyňa Finančnej správy Patrícia Macíková. Denne vydajú obchodníci na Slovensku spolu 10 miliónov bločkov.

Ak si chce zákazník prihlásiť bloček do lotérie, môže využiť bezplatnú formu – a to internet alebo mobilné aplikácie. Zaslanie údajov z bločku prostredníctvom esemsky TIPOS spoplatnil sumou 15 centov, v zberných miestach TIPOS-u zaplatia spotrebitelia 20 centov.

V zberniach spoločnosti TIPOS možno zaregistrovať bloček do Národnej bločkovej lotérie prostredníctvom papierových tiketov. Na každý tiket možno vyplniť potrebné údaje len z jedného bločku.

"Každý jeden vyplnený tiket musí spracovať obsluha terminálu. Poplatok 20 centov je určený ako odmena pre obsluhu terminálu – mandatára spoločnosti TIPOS – a pre pokrytie ostatných nákladov spojených s príjmom stávok v kamenných zberniach,“ tvrdí Čépe.

© Autorské práva vyhradené

23 debata chyba
Viac na túto tému: #bločková lotéria #bločky #Tipos