V trnavskej automobilke PSA sa vraj chystajú zmeny

Trnavský závod PSA Peugeot Citroën by mohol prísť o výrobu novej generácie modelu Citroën C3 Picasso. Podľa informácií, ktoré priniesol francúzsky denník Les Echos, by sa jeho výroba totiž mala presunúť do španielskej Zaragozy.

27.09.2013 17:58
Závod PSA v Trnave Foto:
Závod PSA v Trnave
debata

Tam sa v súčasnosti vyrábajú napríklad modely Opel Meriva a Corsa. „Nemôžeme to komentovať,“ uviedol PSA Jean-Baptiste Mounier.

Zo Zaragozy totiž Peugeot zase údajne plánuje presunúť výrobu minivanu Opel Zafira, ktorý by sa mal vyrábať vo francúzskom závode v Sochaux. Ten momentálne zápasí s chronickou nadkapacitou a získanie výroby modelu Opel Zafira by malo zabrániť jeho uzatvoreniu.

Na druhej strane, denník Les Echos špekuluje aj o tom, že závod v Trnave by po rošáde mal vďaka svojej vysokej produktivite do svojho portfólia získať iné modely, ktorými by sa pokryla jeho uvoľnená výrobná kapacita.

PSA Peugeot Citroën má v Trnave závod, ktorý je technologicky najnovším v skupine. Strategickú investíciu francúzsky koncern oznámil v januári 2003 a do začatia výroby dosiahla 700 mil. eur. V prvom štvrťroku 2009 prišla na trh novinka Citroën C3 Picasso, ktorá sa vyrába výhradne na Slovensku, pričom investície do jej výroby dosiahli ďalších 100 mil. eur. V novembri 2011 začal závod s výrobou modelu Peugeot 208.

debata chyba
Viac na túto tému: #Trnava #Citroen #Peugeot #PSA