Fico je v USA optimistický, dohoda s U. S. Steel je blízko

Premiér Robert Fico rokuje s U. S. Steel v sídle firmy v USA a očakáva, že po rokovaní expertov bude mať pre Slovensko dobrú správu.

25.03.2013 15:53
U.S. Steel Košice Foto:
U.S. Steel Košice
debata (20)

Slovenská vláda a predstavitelia U. S. Steel sú blízko k dohode o zotrvaní firmy v Košiciach. Vyplýva to zo záverov pondelkového rokovania oboch strán v centrále US Steel v Pittsburghu, o ktorom informoval Tlačový a informačný odbor úradu vlády.

„Sme na správnej ceste. V najbližších hodinách musia experti oboch strán dotiahnuť niektoré detaily. Ak sa to podarí, môžeme tento týždeň, dokonca možno už zajtra oznámiť zamestnancom U. S. Steel v Košiciach a ich rodinám dobrú správu," uviedol Fico.

John Surma, najvyšší predstaviteľ spoločnosti U. S. Steel ocenil prístup oboch strán počas vyjednávaní: „Slovenská vláda aj U. S. Steel vyvinuli v posledných týždňoch maximálne úsilie pre zachovanie našej spoločnosti na Slovensku. Chcem oceniť profesionalitu a korektnosť z oboch strán. Pevne verím, že už nás nedelí veľa času od momentu, aby sme naše rokovania úspešne spečatili,“ dodal.

20 debata chyba