Ceny benzínov a nafty klesnú o 1,5 centa

Ceny benzínov a nafty od soboty znovu klesnú. Ako informoval Tomáš Novotný z portálu natankuj.sk, na väčšine čerpacích staníc sa ceny znížia o 1,5 centu za liter. Oproti marcu tak budeme čerpať liter benzínu približne o 9 centov lacnejšie, liter nafty o 10 centov.

30.06.2012 16:26
Nafta, benzín, tankovanie Foto:
Ilustračné foto
debata

Priemerná cena najpredávanejšieho benzínu 95 Natural sa dostane mierne nad úroveň 1,510 eura za liter, nafta sa v priemere bude predávať približne za 1,385 eura za liter. Naposledy za takéto ceny ľudia na Slovensku tankovali benzíny vo februári, naftu v novembri minulého roku.

Aktuálne zlacňovanie je odrazom vývoja cien pohonných látok na svetových trhoch v predchádzajúcich týždňoch. Keďže na Slovensku sa ceny neznižovali rovnako intenzívne ako vo svete, vytvoril sa niekoľko centový priestor na pokles cien. Cez týždeň pritom na burze v Rotterdame, ktorá je rozhodujúcou pre vývoj cien pohonných látok na svetových trhoch, ceny mierne rástli.

Ani aktuálne zlacnenie a prípadný ďalší mierny rast cien vo svete by podľa predpokladov portálu natankuj.sk nemalo zabrániť ďalšiemu zlacneniu najmä benzínov na Slovensku. „Benzíny majú stále niekoľko centov k dispozícii. Len výrazný rast cien na svetových trhoch by zabránil ďalšiemu zlacňovaniu,“ predpokladá Novotný.

Pokles cien je ôsmym v poradí v prípade benzínov a deviaty v poradí v prípade nafty.

debata chyba