Bratislavské letisko prehodnotilo pätinu zmlúv, boli vraj predražené

Súčasné vedenie bratislavského letiska stihlo za pár mesiacov od svojho nástupu prehodnotiť pätinu aktívnych zmlúv. Vyčíslená úspora pre letisko z jednotlivých zmluvných vzťahov predstavuje od 5 % v niektorých prípadoch až do 20 %.

27.12.2010 17:24
Nový terminál na letisku v Bratislave Foto:
Nový terminál na letisku v Bratislave
debata (3)

„Uskutočnené audity označili niekoľko zmlúv, ktorých ekonomická výhodnosť pre letisko je spochybniteľná,“ konštatovala hovorkyňa Letiska M. R. Štefánika – Airport Bratislava (BTS) Dana Madunická.

Niektoré zmluvy boli podľa nej uzatvárané na neprimerane dlhé obdobie bez možnosti vypovedania zo strany BTS. „V iných boli dohodnuté nadštandardné platobné podmienky a pri neplnení zmluvných podmienok boli podpísané neštandardné splátkové kalendáre a nevýhodné vyrovnanie záväzkov pre letisko,“ vysvetlila Madunická.

Nové vedenie letiska nastúpilo 10. septembra tohto roka, a to po rozhodnutí valného zhromaždenia akcionárov BTS. Odchádzajúceho Zdeňka Schramla tak na poste predsedu predstavenstva a. s. BTS nahradil Maroš Jančula. Za členov predstavenstva akcionári zvolili Jaroslava Macha a Juraja Mitku. Tí nahradili Radka Zábranského a Jozefa Pojedinca.

3 debata chyba