Benzín bude lacnejší o jeden cent

Po dvoch týždňoch sa budú opäť upravovať ceny benzínov na Slovensku. Ako informoval portál natankuj.sk, benzíny zlacnejú najčastejšie o 1 cent za liter. Cena nafty sa opäť meniť nebude.

30.09.2010 16:44
Benzín, nafta, tankovanie, pumpa Foto:
Ilustračné foto
debata (2)

Cena benzínu Natural 95 klesne tesne pod hodnotu 1,25 eura za liter. Zlacňovanie na Slovensku prichádza v čase, keď ropa a ropné produkty vo svete prudko zdražujú.

Priemerná cena najpredávanejšieho benzínu 95 Natural klesne tesne pod hodnotu 1,25 eura za liter. Priemerná cena nafty zostane mierne pod úrovňou 1,125 eura za liter.

Zlacňovanie prichádza v čase, keď ropa a ropné produkty vo svete prudko zdražujú. Ceny ropy sa len tento týždeň zvýšili o 4 doláre za barel, pričom tá v Londýne sa dostala na hranicu 80 dolárov za barel. Rastú aj ceny benzínov a nafty na burze v Rotterdame, kde za tento týždeň ceny vzrástli o viac ako cent za liter. Nafta je v Rotterdame dokonca najdrahšia za posledný mesiac. Ako uviedol portál natankuj.sk, ak to takto bude pokračovať aj budúci týždeň, s veľkou pravdepodobnosťou o týždeň zdražejú pohonné látky aj na Slovensku.

V druhej polovici tohto roka benzíny na Slovensku prevažne zlacňovali, čo znamená štyri zníženia cien a jedno zdraženie. Ceny nafty sa menili naposledy koncom augusta, keď klesli v priemere o 1 cent za liter.

2 debata chyba