Stavbe rýchlostnej cesty R7 hrozí zablokovanie

Minister dopravy Ján Figeľ (KDH) trvá na zmene trasy úseku rýchlostnej cesty R7 z Bratislavy do Lučenca. Jej prvý úsek sa bude stavať tak, aby to vyhovovalo hlavnému mestu, ktorému šéfuje spolustraník Andrej Ďurkovský.

26.08.2010 19:03
Ján Figeľ Foto:
Minister dopravy Ján Figeľ trvá na zmene trasy úseku rýchlostnej cesty R7. Projektu však hrozí zablokovanie pre ekologické hľadisko.
debata (48)

Minister však tvrdí, že ide o lepší variant, ktorý by mohol byť hotový už o štyri roky a neskôr sa mohol napojiť aj na D1. Celému projektu však hrozí úplné zablokovanie.

Varianty trasy R7 Bratislava - Dunajská Lužná
R7 Varianty trasy R7 Bratislava - Dunajská Lužná

(kliknutím zväčšíte)

A to pre ekologické hľadisko. Úsek podľa trasy A so siedmimi mostmi by mal viesť od Prístavného mosta popri Dunaji, Slovnafte do Dunajskej Lužnej, v tesnej blízkosti chránených území.

„Štúdia na životné prostredie bola urobená a výsledok bol pozitívny,“ obhajuje zásah do prírody Figeľ. Pravdou však je, že štúdia EIA, ktorej výsledok bol zverejnený pred rokom, neodporučila ministrom preferovanú trasu A, ale C, ktorá má podporu v okolitých dedinách aj u zelených. Správa na viacerých miestach konštatuje, že varianty A a C sú rovnocenné, predsa však jej autori odporučili ten, ktorý Figeľ zamietol.

„Pre nás je záver štúdie EIA jednoznačný. Odporučila zelený variant C. Namiesto neho sa teraz presadzuje trasa, ktorá bude mať negatívny dosah na chránené územia európskeho významu, ktoré sa Slovensko zaviazalo chrániť,“ povedal ekológ Tomáš Kušík z Bratislavského ochranárskeho združenia. Pripomenul, že Európska komisia dovoľuje stavby, ktoré zasahujú do chránených území Natura 2000, iba ak sú vo verejnom záujme a neexistuje iná možnosť ich umiestnenia. „To v tomto prípade neplatí,“ podotkol Kušík.

Tento postup môže mať dôsledky zo strany Európskej komisie a výsledkom môže byť aj úplné zablokovanie projektu R7. Stavba sa môže predĺžiť aj kvôli pamiatkarom, lebo križuje národnú kultúrnu pamiatku Hornožitnoostrovskú protipovodňovú hrádzu. Túto kolíziu chce úrad riešiť v územnom konaní.

Národná diaľničná spoločnosť doteraz pripravovala tender na dokumentáciu pre územné plánovanie podľa variantu C, ktorý schválilo ešte bývalé vedenie rezortu. Tender Figeľ zrušil. „Variant C považuje hlavné mesto za nedostatočný (tak z dopravného, ako aj z environmentálneho hľadiska), horší, ako je nulový variant (súčasný stav). Komunikácie mestských častí by boli neúmerne zaťažované, a to ešte vo vyššej miere, ako je to dnes. Navyše, kým variant A je v súlade s územným plánom mesta i VÚC, variant C nie je,“ vysvetlila postoj mesta hovorkyňa bratislavského primátora Beatrice Szabóová. Prvý úsek R7 vo variante A by mal stáť 72 miliónov eur.

48 debata chyba