Váhostav prepustí asi 500 ľudí

Spoločnosť Váhostav prepustí približne 500 zamestnancov. Ich odchod firma spája s odložením dostavby časti diaľnice D1 z Bratislavy do Košíc, informovala televízia TA3.

22.07.2010 15:40
Diaľnica Foto:
Ilustračné foto
debata (57)

Spoločnosti Váhostav a Doprastav už pred mesiacom informovali, že v prípade zastavenia prvého balíka diaľničných PPP projektov na úsekoch medzi Martinom a Prešovom budú hromadne prepúšťať. Obidve spoločnosti sú členmi konzorcia, ktoré malo tieto úseky stavať.

Do septembra prepustí Váhostav 320 ľudí, ostatní pravdepodobne odídu do konca januára, uviedla televízia. Prepúšťanie zamestnancov Váhostavu má trvať od 8. augusta do 31. januára budúceho roka. O prácu prídu technicko-hospodárski pracovníci aj robotníci.

„Vzhľadom na pretrvávajúci pokles dopytu na dodávky stavebných prác na slovenskom stavebnom trhu za posledné dva roky, taktiež z dôvodu časového posunu výstavby diaľnic, sa akciová spoločnosť Váhostav-SK rozhodla znížiť počet zamestnancov spoločnosti z dôvodu ich nadbytočnosti,“ zdôvodnil asistent generálneho a výkonného riaditeľa spoločnosti Andrej Thiel prepúšťanie zamestnancov. Váhostav už oznámil plán prepúšťania pracovníkov na žilinskom úrade práce.

Stavbu diaľnic prostredníctvom PPP projektov chce nová vláda podrobiť analýze. Tá rozhodne, či sa bude v PPP projektoch ďalej pokračovať. Nastavené finančné podmienky však považujú koaličné strany za zlé. Stavbu diaľnic by podľa nich veľmi predražovali.

57 debata chyba