Župan Frešo má podmienku na rokovanie o režinkách. Neštrajkovať

Predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo vyzval odborárov, aby štrajk odvolali. Uviedol to v stredu na brífingu po stretnutí s generálnym riaditeľom Slovak Lines, a.s., Petrom Sádovským a šéfom odborov Jozefom Lackom.

26.05.2010 17:13
Pavol Frešo Foto:
Predseda bratislavského VÚC Pavol Frešo
debata (24)

„Náš prepravca má dlhodobú zmluvu do roku 2017 a jeho zamestnanci ako jedni z mála v čase krízy majú ten luxus, že majú garantovanú prácu, tak naozaj nechápeme, prečo je tu hrozba ostrým štrajkom,“ uviedol Frešo. Odvolať štrajk je pre Freša podmienkou. V utorok 1. júna sa má predseda Bratislavského samosprávneho kraja s odborármi a prepravcom v súvislosti s plánovaným štrajkom opäť stretnúť.

Šéf odborov Jozef Lacko tvrdí, že ak nebudú podpísané dohody so všetkými županmi, štrajk odvolaný nebude. „Bude solidárny štrajk. Iba v tom kraji sa bude štrajkovať, kde nebude podpísaná dohoda. Vodiči budú vo vestách sympatizovať s tými, ktorí budú štrajkovať. Jazdiť sa bude,“ uviedol Lacko.

Ak odborári štrajk odvolajú, je predseda kraja ochotný rokovať o zľavách pre zamestnancov. „Ale nie luxusné zľavy pre platených úradníkov a odborárskych bossov,“ uviedol Frešo.

Podľa Lacka majú zľavy iba zamestnanci Slovenskej autobusovej dopravy, zamestnanci odborového zväzu žiadne zľavy nemajú. Petrovi Sadovskému sa podmienky kraja zdajú logické, podľa neho ich treba rozobrať do detailov a potom sa uvidí, čo v tých zľavách zahrnuté bude a čo nie.

24 debata chyba