Banky budú vymieňať koruny aj počas víkendu

Záujemcovia o výmenu slovenských korún za eurá budú môcť využiť bezplatné zmenárenské služby bánk aj počas víkendu.

01.01.2009 18:13
Päťdesiatkoruna Foto:
SITA
debata

„V dňoch 3. a 4. januára 2009, minimálne v čase od 10.00 do 14.00 hod., budú otvorené vybrané pobočky bánk a bude v nich možné uskutočňovať výmenu slovenských peňazí za eurovú hotovosť,“ informuje Slovenská banková asociácia (SBA).

Zároveň však upozorňuje, že ostatné bankové služby vrátane výberov a náhľadov do účtov budú neprístupné. Vybrané pobočky bánk budú otvorené aj nad rámec minimálneho času a aj 6. januára, ktorý je dňom pracovného pokoja.

V piatok 2. januára je pracovný deň a pobočky väčšiny bánk budú otvorené ako v každý iný pracovný deň. Počas víkendu 3. a 4. januára banky otvoria takmer tretinu (32 %) svojich pobočiek.

„Presný zoznam otvorených pobočiek nájdu klienti na web stránke svojej banky. Od 5. januára bude celá sieť pobočiek bánk poskytovať štandardné produkty a služby,“ dopĺňa SBA. V čase do 4. januára (vrátane) je činnosť na pobočkách bánk obmedzená minimálne na výmenu slovenských korún za eurá v hotovosti alebo vkladom na bankový účet. Banky uskutočňujú bezodplatnú výmenu bez obmedzenia na počet predložených kusov bankoviek a mincí ďalej až do 19. januára.

SBA pripomína, že komerčné banky uskutočňujú výmenu korunových mincí do 30. júna tohto roka a výmenu korunových bankoviek až do 31. decembra 2009. V Národnej banke Slovenska bude možná výmena slovenských mincí do konca roka 2013 a slovenských bankoviek bez časového obmedzenia. NBS a banky môžu po 19. januári obmedziť bezodplatnú výmenu slovenských korún na eurá v prípade, ak pri jednej výmene klient predloží viac ako 100 kusov slovenských bankoviek a 100 kusov slovenských mincí.

debata chyba