SkyEurope ruší linku Praha-Bratislava

Letecká spoločnosť SkyEurope od 26. marca ruší linku medzi Prahou a Bratislavou. Patrila medzi menej vyťažené. Počas leta sa chystá obmedziť aj lety z Bratislavy do Paríža a Ríma, uviedol český server planes.cz.

09.03.2008 15:33
SkyEurope: Boeing 737
Aerolinky SkyEurope
debata

Medzi Prahou a Bratislavou však lacné spojenie zostáva. České aerolínie znížili tento týždeň znížili spiatočné ceny leteniek v rámci produktu click4sky.com. Podľa informácií na webových stránkach ponúka za 1290 Sk trasu Bratislava-Praha a za rovnakú cenu cestu späť.

Linku medzi Prahou a Bratislavou pritom spoločnosť SkyEurope zaviedla len v októbri minulého roka a lietala dvakrát denne. Spoje však nie sú dostatočne vyťažené, o čom svedčia nízke ceny aj pár dní pred odletom, uviedol český server idnes. Podobný osud postihol aj linku Praha – Viedeň, aerolinky ju zrušili už v januári.

Podľa idnes nie je letecké spojenie medzi Prahou a Bratislavou až tak časovo výhodné. Lietadlo z Prahy do Bratislavy síce letí iba 50 minút, treba však prirátať čas strávený na letisku plus dopravu z letísk do centra mesta.

V júni 2007 boli v SkyEurope veľmi optimistickí. Vtedajší šéf spoločnosti Jason Bitter chcel prebrať cestujúcich vlakom a autobusom. Podľa neho je medzi Českom a Slovenskom toľko cestujúcich, že by nebol problém naplniť dvakrát denne lietadlo so 149 miestami.

Ešte na konci januára 2008 sa v Sky­Europe  vyjadrovali o linke pochvalne."Je to presne to, čo sme chceli. Mix cestujúcích za obchodom, študentov a turistov.“ Linky ešte nezarábajú, ale vraj budú, informoval denník MF DNES.

SkyEurope podľa planes.cz chystá aj obmedzenie letov z Bratislavy do Paríža a Ríma počas letných prázdnin. V období 12.06. – 21.09. bude namiesto dvoch letov do Paríža denne (jeden v nedeľu) iba šesť týždenne – linka bude v prevádzke každý deň okrem soboty. Do Ríma sa počet rotácií zníži na štyri týždenne zo siedmich.

debata chyba