Rusko: Hankook dostane bezchybný návrh

Slovenský návrh pre juhokórejský Hankook je akceptovateľný, profesionálny a bezchybný, tvrdí minister Pavol Rusko. Investor sa rozhodne rýchlo, možno už na budúci týždeň, dodal.

28.04.2005 13:38
debata

Kórejská spoločnosť Hankook-Tires sa o postavení závodu v strednej Európe rozhodne pravdepodobne už na budúci týždeň. Predpokladá to minister hospodárstva Pavol Rusko.

„Predpokladám, že rokovania sa výrazne pohnú dopredu ešte tento týždeň. Začiatok budúceho týždňa však bude rozhodujúci. Možno už v pondelok alebo utorok budeme vedieť výsledok,“ povedal Rusko.

Kórejský Hankook sa o vybudovaní závodu na výrobu pneumatík rozhoduje medzi Slovenskom, Maďarskom a Poľskom. Podľa Ruska sa konkurencia stále snaží zasahovať do rozhodovacieho procesu Hankooku a vylepšovať ponuky.

„Dohodli sme sa s koaličnými partnermi vo vláde na určitom návrhu, ktorý je podľa mňa akceptovateľný, profesionálny a bezchybný. Vidím to ako možnosť konečne uloviť mamuta aj pre Levice, Nitriansky kraj. Verím, že budeme úspešní,“ uzavrel Rusko.

Ak sa Hankook rozhodne pre Slovensko, v Leviciach by mal vytvoriť 1600 pracovných miest. Do postavenia novej prevádzky kórejská spoločnosť plánuje investovať asi 500 miliónov eur, čo je v prepočte 19,857 miliardy Sk.

debata chyba