V Petržalke otvoria supermarkety Albert

V stredu otvára Ahold v Bratislave - Petržalke prvé tri supermarkety Albert. Na Slovensku má už 19 hypermarketov Hypernova a chystá ďalšie.

22.03.2005 16:13
debata

Do konca roka by mala spoločnosť otvoriť Hypernovu v Poprade. V Albertoch zamestnal Ahold viac ako 100 ľudí, čím celkový počet zamestnancov spoločnosti na Slovensku prekročil dvetisíc. Nejde o nové prevádzky, v minulosti v nich fungovali Potraviny Uno.

V súčasnosti spoločnosť Ahold Retail Slovakia mapuje ďalšie možnosti expanzie Albertov v Bratislave a na Slovensku. Do konca roka by sa mal počet supermarketov Albert zdvojnásobiť. V budúcnosti chce spoločnosť budovať aj nové obchody. Prioritou Aholdu z regionálneho hľadiska je zatiaľ Bratislava.

Predajná plocha supermarketov je od 530 do 750 metrov štvorcových, pričom v ponuke majú od 5-tisíc do 12-tisíc druhov tovaru. Prostredníctvom supermarketov Albert sa zaviedla na Slovensku aj privátna značka Albert, kde patria predovšetkým potravinárske výrobky, ale aj produkty pre kuchyňu a domácnosť. Ich cena je oproti značkovým výrobkom nižšia o 10 až 15 percent. Privátna značka Euro Shopper zahŕňa zhruba 130 druhov výrobkov a pokrýva najpredávanejšie položky zo všetkých kategórii trvanlivých a čerstvých potravín a spotrebného tovaru.

V susednej Českej republike prevádzkuje Ahold 184 supermarketov Albert a v Poľsku ich má 170.

debata chyba