Vo funkcii bol len tri týždne. Diaľničiari budú mať nové vedenie

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) bude mať od pondelka (13. 11.) dočasne nové vedenie. Novým generálnym riaditeľom a predsedom predstavenstva bude Filip Macháček.

10.11.2023 13:31
Jozef Ráž ml. Foto: ,
Minister dopravy Jozef Ráž ml.
debata

Zmena nastane aj v predstavenstve, novým členom sa stane Rastislav Droppa. Obaja sú do funkcií vymenovaní dočasne, najviac na dobu šesť mesiacov. Informoval o tom Martin Petro z odboru komunikácie Ministerstva dopravy SR.

„Rezort dopravy v krátkom čase vypíše výberové konania na funkcie generálneho aj finančného riaditeľa a rovnako na funkcie členov predstavenstva,“ uviedol Petro.

Macháček na stoličke generálneho riaditeľa nahradí Stanislava Beňa, ktorý bol doteraz dočasne poverený riadením NDS po odvolaní Vladimíra Jacka ešte bývalým ministrom dopravy Pavlom Lančaričom v druhej polovici októbra. Beňo naďalej ostáva v NDS ako člen predstavenstva a investičný riaditeľ.

Ako ďalej priblížil Petro, Macháček v minulosti pôsobil ako generálny riaditeľ sekcie environmentálneho hodnotenia a odpadového hospodárstva na ministerstve životného prostredia či ako poradca na ministerstve zdravotníctva.

Zmena od pondelka nastane aj v predstavenstve NDS. Tatianu Novotnú ako členku predstavenstva dočasne nahradí Rastislav Droppa. Droppa pôsobil vo vedúcich pozíciách v Pôdohospodárskej platobnej agentúre ako riaditeľ sekcie správy majetku či riaditeľ úseku strategických informácií, informoval Petro.

debata chyba
Viac na túto tému: #NDS