Zastropovali aj cenu piva, vína či lososa. Pozrite sa, aké netradičné potraviny sú v zozname

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR zverejnilo na svojej webovej stránke linky so zoznamami vybraných druhov zastropovaných potravín, pri ktorých budú obchodné reťazce garantovať rovnakú cenu v období troch mesiacov.

21.03.2023 16:27
slovensky vyrobok, obchod, kvalita z nasich... Foto: ,
Ilustračné foto.
debata (15)

Reťazce označili logom Protiinflačná garancia regály, v ktorých budú potraviny umiestnené, aby boli pre zákazníkov rozpoznateľné.

Do iniciatívy Protiinflačná garancia sa zapojilo osem obchodných reťazcov a zastropovali 400 najmä slovenských výrobkov. Zoznam je takmer kompletný. Chýbajú ešte potraviny z Tesca.

SR EKO Bratislava MPRV SAMO potraviny BAX Čítajte viac Reťazce zverejnili zoznamy zastropovaných cien potravín. Slovenskí potravinári zostali úplne zaskočení

„Cena týchto produktov je od 20. marca už zastropovaná, na ich označení tento týždeň pracujeme – zoznamy produktov budú čoskoro dostupné vo väčšine obchodov, menný zoznam bude v priebehu tohto týždňa zverejnený na webovej stránke tesco.sk. Produkty budú následne označené aj individuálne,“ tvrdí pre Pravdu Mária Zerzanová, PR manažérka Tesca na Slovensku

Obchodný reťazec Billa zastropoval napríklad tvaroh, palmarín, kyslú smotanu či rožky. Spoločnosť Lidl víno, kuracie prsia, zvolenský smotanový jogurt, eidam. Terno použije logo Protiinflačná garancia na mlieko, šunky, uhorky, ale aj minerálky a Kaufland zastropoval napríklad cestoviny, čaje, oleje a nátierky.

V zozname sú aj netradičné potraviny. Billa napríklad zastropovala cenu lososového filetu na 27,90 eura za kilogram. Lidl napríklad zastropoval niektoré druhy vína na 2,79 eura. Výnimkou nie je ani zastropovaná cena piva. Ponúka ju napríklad COOP Jednota. Takmer celý zoznam zastropovaných potravín nájdete nižšie.

15 debata chyba
Viac na túto tému: #Potraviny #zastropované ceny