Vyrastie v Bratislave ďalší mrakodrap? Developer zvažuje budovu s výškou 250 metrov

Pri Moste Apollo v Bratislave, v blízkosti Pribinovej a Košickej ulice, zvažuje developer J&T Real Estate (JTRE) postaviť mrakodrap s výškou okolo 250 metrov, potvrdil hovorca developera Daniel Suchý s tým, že to bude závisieť od rôznych technických riešení infraštruktúry projektu. Aktuálne pracujú na overovacej štúdii.

21.12.2022 17:18
east tower Foto:
Model projektu East Tower, ktorý má vyrásť na mieste bývalých tlačiarní Versus v Bratislave pri moste Apollo.
debata (7)

„Na mieste projektu East Tower overujeme ďalšie možnosti, ako čo najlepšie využiť cenné územie rýchlo sa rozvíjajúceho moderného centra Bratislavy,“ uviedol hovorca.

Na sociálnych sieťach sa v týchto dňoch objavili fotografie z modelu Eurovea City, kde je už takýto vysoký mrakodrap zobrazený. „Alternatíva zobrazená na fyzickom modeli Eurovea City je, čo sa týka intenzity zástavby a dopravnej záťaže, v intenciách platného územného rozhodnutia. Zároveň vytvára priestrannejšie verejné priestory,“ spresnil Suchý.

Výšková budova má podľa jeho slov funkciu rôznych foriem bývania a vedľa stojaca budova, zobrazená na modeli, má funkciu kongresového centra. „Uvažovaná zmena funkcie z administratívnej na rezidenčnú reflektuje tvorbu mesta krátkych vzdialeností tým, že posilňuje funkciu bývania v prostredí, v ktorom je dostatok funkcií občianskej vybavenosti,“ uviedol hovorca.

Developer aktuálne dokončuje výstavbu prvého slovenského mrakodrapu Eurovea Tower v blízkosti Pribinovej ulice a Mosta Apollo v Bratislave. Bude mať 47 nadzemných podlaží a výšku 168 metrov. Práce na hrubej stavbe mrakodrapu sú už dokončené.

VIDEO: Požiar na mrakodrape Eurovea Tower
Video
7 debata chyba
Viac na túto tému: #Eurovea #J&T Real Estate #East Tower