Top 5 správ týždňa: Inflácia dosahuje rekordy, Matovič si nechal zadné vrátka za 3,5 miliardy a Mihálova kritika Krajniaka

Druhý októbrový týždeň priniesol hneď niekoľko dôležitých ekonomických tém. Minister Budaj odštartoval veľkú obnovu rodinných domov. Exminister práce Jozef Mihál zas kritizoval Krajniakov rodičovský dôchodok (tzv. rodičovský bonus), Matovič si nechal zadné vrátka za 3,5 miliardy a inflácia sa vyšplhala na 14,2 percenta.

16.10.2022 19:12
Krajniak Foto:
Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (Sme rodina).
debata (1)

Šéf veľkého developera: Predaj bytov síce klesol, lebo ľudí trápi neistota, no nečakajme, že ich ceny poklesnú

Ak by mali ceny bytov klesnúť, niekto by mal byť pod tlakom ich predávať. Developeri by mali mať veľa dokončených bytov a nemali by vedieť ich predať, pričom by ich banka tlačila, aby ich predali kvôli splateniu úveru. Takáto situácia tu ale nehrozí, vysvetľuje situáciu na trhu s bývaním riaditeľ developerskej spoločnosti YIT Milan Murcko.

Celý článok si môžete prečítať tu.

hypotéka, bývanie, Čítajte viac Končí sa čas, keď sa na bytoch zarábalo. Ich predaj sa prepadol, inzeráty mrznú na portáloch dlhšie

Odhady analytikov sa nepotvrdili. Inflácia stále rastie a nikto nevie kedy sa zastaví

Inflácia sa nezastavuje a každý mesiac narastá. Septembrové číslo sa vyšplhalo na 14,2 percenta. Také Slovensko nezažilo od začiatku milénia. Dobrou správou sú však nižšie ceny za pohonné hmoty, ktoré z mesiaca na mesiac klesajú.

Celý článok si môžete prečítať tu.

Mihál kritizuje Krajniakovu dôchodkovú novinku. Peniaze z rodičovského bonusu nedostane každý penzista

Odborník na dôchodky, sociálny systém a bývalý minister práce Jozef Mihál za stranu SaS kritizuje nedávno schválenú novinku v dôchodkovom systéme – rodičovský dôchodok, resp. rodičovský bonus. Ide o systém, v ktorom pracujúce deti budú posielať časť svojich odvodov priamo svojim rodičom v penzii. Presadil ho minister práce Milan Krajniak (Sme rodina).

Celý článok si môžete prečítať tu.

Minister Samuel Vlčan a ovocinári Marián Varga uprostred a Jozef Vozár. Čítajte viac Brusel rozhodne o pomoci pre ovocinárov, prežijú len s odretými ušami. Kilo jabĺk sa môže dostať až na tri eurá

Matovič si nechal zadné vrátka za 3,5 miliardy. Ukázal rozpočet, hneď sa dostal do sporu s Lengvarským

Mal to byť rok, kedy sa začnú upratovať verejné financie. Dlh štátu po pandémii výrazne narástol a malo sa začať od roku 2023 šetriť.

Celý článok si môžete prečítať tu.

Budaj odštartoval veľkú obnovu domov. Ľudia môžu žiadať o tisícky eur, pozrite sa, ako

V sobotu 15. októbra Slovenská aliancia životného prostredia so spoluprácou ministerstva životného prostredia spúšťajú prijímanie žiadostí o príspevok na obnovu rodinných domov z programu Plánu obnovy a odolnosti.

Celý článok si môžete prečítať tu.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #dôchodok #Slovensko #obnova domov