Šampióni medzi vínami. Pozrite si TOP 10 najlepších vín Slovenska. Je medzi víťazmi aj to vaše obľúbené?

TOP 100 najlepších vín Slovenska oficiálne predstaví Zväz vinohradníkov a vinárov v utorok. Už teraz si však môžete pozrieť víťazov jednotlivých kategórií. Ako chutia a voňajú? V ktorých vinohradoch a vinárskych domoch sa zrodili? K akému jedlu ich odporúčame? Prečítajte si o víťazoch Národného salónu vín Slovenskej republiky. Prvých päť vín zvíťazilo v 1. jarnom kole, druhých päť v 2. jesennom kole. Pravda prináša takýto ucelený prehľad ako prvá.

01.10.2022 06:55
Vino-oslava-shutterstock Foto:
Víno patrí na Slovensku medzi obľúbené nápoje. Piť ho je zážitok pre dni slávnostné i všedné. Ľudia sa preto čoraz viac zaujímajú, ktoré vína sú najlepšie, aká je móda a trendy vo víne.
debata

Šampión kategórie šumivé vína (1. kolo, jarné)

Víno Mrva & Stanko, Trnava: Sekt Grand Cuvée 2017, biele, brut

Špičkové ročníkové cuvée. Svieža svetlozelená farba, nežná ovocná vôňa pripomínajúca zrelé jabĺčka a lieskové oriešky s dotykom biskvitu. Chuť vína zaujme vyzretosťou a ovocnosťou s minerálnym vnemom. Sekt vyrobený tradičnou metódou Champagne tvoria odrody Chardonnay (85 %) a Pinot noir (15 %). Víno zrelo 30 mesiacov na jemných kvasinkách.

Odporúčame: ako slávnostný aperitív, krásne sa dopĺňa s krevetami, ustricami a ďalšími morskými plodmi.

Vychutnajte si pri teplote: 7 až 8 °C

Obsah alkoholu: 13,00 %

Pôvod hrozna: Malokarpatská vinohradnícka oblasť, Vrbovský rajón, hon: Medzi Stankovku a Patrovu – Čachtice.

Národný salón vín 2022: Šampión kategórie... Foto: Národný salón vín
Národný salón vín 2022: Šampión kategórie šumivé vína - Víno Mrva & Stanko, Trnava: Sekt Grand Cuvée 2017, biele, brut. Národný salón vín 2022: Šampión kategórie šumivé vína - Víno Mrva & Stanko, Trnava: Sekt Grand Cuvée 2017, biele, brut.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #víno #Národný salón vín #Šampión 2022 #NSV #párovanie jedla a vína