Liptovský Hrádok zainvestoval do nového vozidla na zber odpadu. Pomôcť má aj okolitým obciam (+ foto)

Nové vozidlo na zber a prepravu odpadu v Liptovskom Hrádku mesto vysúťažilo za 210-tisíc eur. Kúpu financovali výlučne z vlastných zdrojov mesta. Potvrdila to referentka verejného obstarávania Mestského úradu v Liptovskom Hrádku Gabriela Vretenárová.

01.08.2022 11:08
Vozidlo LH5 Foto:
Nové auto na zber odpadu.
debata

„Ide o veľmi potrebný nákup, pretože vozidlo, ktoré využívame na zber a prepravu odpadu, má už 13 rokov. Vek a opotrebovanie z každodenného používania sa podpísali aj na čoraz častejších opravách,“ vysvetlil vedúci odboru technických služieb Mestského úradu v Liptovskom Hrádku Roman Beňo.

Nové auto na zber odpadu.
Nové auto na zber odpadu.
+2Nové auto na zber odpadu.

Nové auto technickým službám odovzdali koncom minulého týždňa. „Pre mesto je veľmi dôležité, že odpadové hospodárstvo máme vo vlastnej réžii, a to od zvozu, triedenia až po uloženie odpadu, pretože sme majiteľmi skládky. Na starom vozidle boli poruchové najmä hydraulické časti, preto sme sa rozhodli kúpiť nové,“ uviedol primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger.

Autobus / Arriva / Čítajte viac Začína platiť veľká zmena vo vodičákoch: Dotkne sa šoférov autobusov aj nákladiakov

Služby zamerané na odvoz odpadu budú podľa Trégera ponúkať aj okolitým obciam, pretože tie nemajú možnosť si takéto auto zakúpiť.

debata chyba
Viac na túto tému: #odpad #vozidlo #Liptovský hrádok