Danko varoval pred skvapalneným plynom, zožal výsmech. V zime vás smiech prejde, reagoval

Bývalý predseda parlamentu a šéf Slovenskej národnej strany Andrej Danko je známy svojimi brptami ešte z čias, keď vystupoval ako druhý najvyšší ústavný činiteľ. Dnes sa už pripomína iba svojimi statusmi na Facebooku. Najnovšie chcel upozorniť, že domácnosti s plynovými kotlami môžu mať problémy so skvapalneným plynom.

15.07.2022 13:57
Andrej Danko, predseda SNS Foto: ,
Status Andreja Danka
debata (212)

„Mohol by sa niekto Sulíka opýtať, či naše plynové kotle prežijú skvapalnený plyn? Budú nám odchádzať horáky? Aké má zloženie?“, napísal Danko vo štvrtok na svojom Facebooku.

Onedlho mu začali ľudia do komentárov písať, že je jedno či je plyn skvapalnený alebo nie, pretože má to isté zloženie.

Dankov status si všimla aj satirická stránka Zomri. „Andrej sa spýtal a dostal odpovede.“ Následne zverejnila aj niekoľko odpovedí, od bežných občanoch, ktorí sa snažia Dankovi vysvetliť ako to naozaj je.

Dlho s odpoveďou nečakala ani strana SaS, ktorá Dankov status prezdieľala s výsmechom. Neskôr pridala ironickú otázku. „Smejete sa, ale čo budete robiť, keď vám skvapalnený plyn vytopí sporák,“ napísali liberáli.

Danko to však nenechal a rozhodol sa v prekáračke pokračovať. Pokračoval s spochybňovaní zloženie amerického plynu. „Asi chceli konkretizovať, tak som napísal odpoveď. V zime ich smiech prejde,“ dodal Danko.

Debata stále neskončila. Po upozornení na Dankov status mu tam ľudia začali vypisovať a doberať si ho.

zväčšiť Komentáre pod statusom Andreja Danka Foto: Facebook: Andrej Danko
Image 11 Komentáre pod statusom Andreja Danka
zväčšiť Komentáre pod statusom Andreja Danka Foto: Facebook: Andrej Danko
Image 12 Komentáre pod statusom Andreja Danka

Vysvetlenie z oficiálnej stránky ropnej spoločnosti Shell:

Skvapalnený plyn (LNG) je číra, bezfarebná a netoxická kvapalina, ktorá vzniká pri ochladení zemného plynu na teplotu –162 stupňov Celzia. Možno ho používať ako palivo pre nákladné vozidlá. Zemný plyn sa ochladí na kvapalné skupenstvo, čím sa zmenší jeho objem, čo umožňuje bezpečnejšie skladovanie a prepravu.

© Autorské práva vyhradené

212 debata chyba
Viac na túto tému: #plyn #Andrej Danko