Jeden z najmenej rozvinutých regiónov získa priemyselný park. Na udičke máme veľmi zaujímavého investora, tvrdí Sulík

Priemyselný park v Rimavskej Sobote je významnou investíciou, ktorá umožňuje štátnej spoločnosti MH Invest pokračovať v príprave strategického územia o rozlohe viac ako 160 hektárov na jeho budúce využitie pre investorov. O vydaní osvedčenia o významnej investícii na investičný projekt Priemyselný park Rimavská Sobota v stredu rozhodla vláda.

06.07.2022 13:53
Richard Sulík Foto: ,
Predseda SaS Richard Sulík
debata

„Realizáciou investičného projektu sa zabezpečí príprava strategického územia určeného na umiestnenie nových investícií v oblasti priemyselnej výroby, služieb, výskumu a vývoja, čím v budúcnosti dôjde k priamemu aj nepriamemu vytvoreniu nových pracovných miest v okrese Rimavská Sobota,“ uviedlo ministerstvo hospodárstva (MH) v predkladacej správe k schválenému materiálu.

Minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) po zasadnutí vlády uviedol, že štatút významnej investície má priemyselnému parku pomôcť k získaniu významného investora. S jedným veľkým investorom už ministerstvo rokuje, no jeho meno minister nespresnil.

OFZ Čítajte viac Vysoké ceny energií zlomili väz veľkej fabrike na Orave, prepustí 150 ľudí

Návrh realizácie priemyselného parku Rimavská Sobota schválila vláda ešte v januári minulého roka. MH očakáva, že priemyselný park vytvorí príležitosť na vytvorenie niekoľko stoviek až tisíc priamych a nepriamych nových pracovných miest. Výnosy z predaja pozemku spoločne s príjmami z plnenia daňových a iných odvodových povinností majú podľa rezortu predpoklad dosiahnuť návratnosť investície hneď v prvých rokoch prevádzky parku.

Záujem o výstavbu prevádzky v novom priemyselnom parku oznámil vlani v lete bavorský spracovateľ dreva Ziegler Group. Firma chcela po vybudovaní píly a drevospracujúcej prevádzky za 255 miliónov eur zamestnať 430 ľudí. Stretla sa však s odmietavou reakciou spracovateľov dreva. Začiatkom tohto roka minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) informoval, že Ziegler „veľmi citlivo vníma obavy lokálnych píl“ a chce sa preto zamerať najmä na spracovanie reziva, nie na rezanie pňov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #Rimavská Sobota #priemyselný park