V Tatrách pribudnú ďalšie vily a hotely. Investor sľubuje viac ako 20 nových pracovných miest

V Tatranskej Lomnici vo Vysokých Tatrách vzniká v lokalite pod údolnou stanicou lanovky nový rezort. Zahŕňať bude tri rezidenčné vily, spa budovu a hlavnú hotelovú budovu. Výška investície predstavuje 15 miliónov eur. Ako pre agentúru SITA uviedol projektový manažér Tomáš Foti, výstavbu by chceli ukončiť do dvadsiatich mesiacov. Hotel podľa jeho slov vytvorí viac ako dve desiatky pracovných miest.

30.06.2022 09:07
tatry Foto: ,
Auto prechádza po Ceste slobody medzi Vyšnými Hágami a Štrbským Plesom vo Vysokých Tatrách.
debata (3)

Za projektom je bratislavská spoločnosť Hotel Elements Properties, do januára tohto roka známa ako Hotel Kysuce. Príprava projektu trvala od roku 2013. Investor tvrdí, že od začiatku komunikoval a spolupracoval s každou organizáciou, ktorá pôsobí vo Vysokých Tatrách a prejavila záujem. „Zároveň sme zaviedli pravidlo, že ak investor na území Tatier postaví a predá nejaké rezidencie alebo apartmány, určitá čiastka z predaja musí byť použitá v prospech realizácie nápadov a podnetov občanov Tatier,“ vysvetlil Foti. Interne stanovenú sumu plánujú použiť na podporu mládeže v lokalite Tatier.

ZSSK Čítajte viac Železničná doprava sa posilní o mimoriadne letné vlaky

Investor stavia na území, kde už v minulosti stavba stála. Pozemok má celkovo 6 600 metrov štvorcových, pričom podzemie zaberá približne 4 000 metrov štvorcových a nadzemné časti predstavujú 1 400 metrov štvorcových zastavanej plochy. Parkovanie bude výhradne v parkovacích garážach v podzemí.

Foti hovorí v prípade tohto projektu o ekologických riešeniach šetrných k prírode a životnému prostrediu. Komplex by chcel v energiách dosiahnuť sebestačnosť na úrovni 50 percent. Veľké presklené plochy majú zase zvýšiť tepelné zisky, počíta sa tiež s rekuperáciou odpadovej vody. Okrem toho budú v Tatrách vôbec po prvýkrát použité špeciálne sklá so zabudovanými reflexnými vláknami.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #stavba #Slovensko #hotel #Vysoké Tatry