Pokračovanie článku: Heger s Matovičom idú posielať 500 eur zamestnancom. Toto je sociálny štát, tvrdia

Strana SaS krátko po tlačovej konferencii vydala vlastnú reakciu na návrh. „Strana Sloboda a Solidarita dlhodobo bojuje za vyššie platy nielen pre zamestnancov škôl, zdravotníkov, ale aj pre iné oblasti štátnej a verejnej správy. Ak minister financií dokáže nájsť kryté zdroje z tohtoročného rozpočtu, tak si vieme po oboznámení sa s celým návrhom predstaviť podporu spomínanej jednorazovej pomoci," uviedol hovorca Ondrej Šprlák.

Igor Matovič (vľavo) a Eduard Heger Foto: Robert Hüttner, Pravda
Eduard Heger, Igor Matovič Igor Matovič (vľavo) a Eduard Heger

Následne reagovala aj koaličná strana Za ľudí. „Strana ZA ĽUDÍ bojuje od začiatku za platy pedagogických a nepedagogických zamestnancov a tento návrh berieme ako prvý návrh do ďalších rokovaní. Zároveň považujeme za dôležité dofinancovanie platov pre zamestnancov, spadajúcich pod originálne kompetencie samospráv a zamestnancov zariadaní sociálnych služieb," informovalo v stanovisku tlačové oddelenie.

Zároveň sa vyjadrili aj k téme spolupráce v koalícii. „Je dôležité, aby koalícia začala znovu normálne fungovať, odchádzanie zo skupín fyzických, či virtuálnych, nič nerieši, rovnako ako nič neriešia útoky a osočovanie. V zbytočnom hluku okolo osobných sporov následne zanikajú podstatné veci,” dodala strana vo vyhlásení.

© Autorské práva vyhradené

101 debata chyba
Viac na túto tému: #vláda #inflácia #vládna pomoc