Malé benzínky hlásia nedostatok palív. Kde majú problém s tankovaním?

Malé benzínové pumpy po celom Slovensku hlásia výpadky palív, tvrdí televízia Markíza. Ide o menšie čerpačky, ktoré sa nachádzajú na viacerých miestach.

23.06.2022 10:04
debata (37)

Portál tvnoviny.sk spomína nedostatok palív na pumpách v obciach Farná, Rimavská Sobota, v Jesenskom, v Snine aj pri Košiciach. Niekde podľa portálu chýba nafta, niekde aj iné pohonné hmoty.

VIDEO: Spravodajská televízia TA3 o malých benzínových pumpách bez benzínu. Podľa majiteľov im palivo nedodali ich dodávatelia. Veľkí dodávatelia ako je Slovnaft s nimi žiadnu zmluvu uzavretú nemajú. Viac na TA3.

Video

Slovenská asociácia palivového priemyslu a obchodu, ktorá združuje najväčších hráčov ako Slovnaft, OMV či Shell, ubezpečuje, že žiadne výpadky palív neeviduje, dodáva portál tvnoviny.sk.

Nemalo by ísť o problém ani na strane Slovnaftu, keďže spoločnosti, ktorým dodáva pohonné hmoty žiadne výpadky nehlásili.

Plyn Čítajte viac Slovensko našlo nové ložiská plynu. Koľko ho vieme vyťažiť a kde sa ukrýva?
Bratislavská rafinéria Slovnaft

Jednou z hlavných činností Slovnaftu je spracovanie ruskej ropy.

Fotogaléria
Objekty v areáli Slovnaftu sú vzdialené od seba...
Petrochemický závod Slovnaft sa nachádza na...
+8Na tomto mieste končí ropovod Družba, ktorá...

V spoločnosti Slovnaft počas týchto dní prebiehajú odstávky. Dôvodom sú pravidelné generálne revízie a technologické zarážky, ktoré majú zabezpečiť ďalší bezproblémový chod technológií. Odstavených bude postupne 21 výrobných jednotiek. Ich opätovný nábeh na plnú produkciu je naplánovaný na druhú polovicu júna.

Ako tvrdí rafinéria zásobovanie zákazníkov počas odstávok by nemalo byť ovplyvnené.

Messer Tatragas, vodík, vodíková plniaca stanica Čítajte viac Koniec benzínovým a naftovým autám od roku 2035. Čo to znamená pre Slovensko?

Ešte pred pár dňami informoval portál pluska.sk, že aj pumpa v Pukanci ohlásila nedostatok palív. Na pumpe bol podľa neho vylepený oznam, že „ani dominantní partneri Slovnaft, Unipetrol a OMV nám momentálne nevedia dodať pohonné hmoty na tuzemský trh. Ospravedlňujeme sa vám za dočasné výpadky v zásobovaní palivom. Na vyriešení problému intenzívne pracujeme“.

Denník Pravda oslovil najväčších dodávateľov palív, aká je aktuálna situácia.

© Autorské práva vyhradené

37 debata chyba
Viac na túto tému: #benzín #nafta #Slovensko #palivo #čerpacie stanice #benzínové pumpy