Pokračovanie článku: Ľudia sa báli ohmatať nábytok, tvrdí exriaditeľ IKEA. Švédsky nábytkársky gigant má na Slovensku tržby takmer miliardu

Poskytujú ubytovanie pre 1 300 ľudí

Aj vojna na Ukrajine vyvolala v spoločnosti pocit spasiteľa. A po vypuknutí invázie vybudovala stovky ubytovacích jednotiek pre ľudí utekajúcich pred vojnou. Poskytujú ubytovanie pre 1 300 ľudí. Za predpokladu, že každý človek využije päť nocí, má mesačnú kapacitu 7 800 ľudí. Hodnota komunitnej pomoci sa v posledných dvoch rokoch vyšplhala na 140-tisíc, informuje spoločnosť.

História firmy IKEA

Prvý predajňu nábytku IKEA otvorili v Bratislave na Gagarinovej ulici. V roku 1995 sa obchod presťahoval na Tomášikovu ulicu 46 v Bratislave. Opäť sa presťahovala v roku 2002, do novootvoreného obchodného domu AVION. Pozrite si fotky z histórie legendárnej švédskej značky.

Fotogaléria
Prvá IKEA na Slovensku, v Bratislave na...
Zakladateľ IKEA a jeden z najväčších...
+11Zakladateľ IKEA a jeden z najväčších...

Okrem pomoci ľuďom sa snaží spoločnosť pomáhať aj životnému prostrediu. „S hrdosťou oznamujeme, že na Slovensko prichádzajú prvé e-vozidlá, ktoré pokryjú päť percent zásielok, čo naplní naše ciele pre fiškálny rok 2022. IKEA Slovensko ich využije na prepravu objednávok až priamo k zákazníkom domov. Zo začiatku budeme elektrické vozidlá využívať v najväčších mestách (v Košiciach a v Bratislave), kde budú dostupné spolu dve vozidlá. V budúcom roku plánujeme pokryť aj ďalšie rozvozové zóny,“ vyhlásil v utorok v David McCabea, generálny riaditeľ spoločnosti IKEA pre Českú republiku, Maďarsko a Slovensko.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #narodeniny #Ikea #nábytok