Chaos v cestovaní, letisko znižuje počet letov, počas letnej sezóny. Dôvodom je nedostatok personálu

Londýnske letisko Gatwick v piatok oznámilo, že zníži počet letov v nasledujúcich dvoch letných mesiacoch. Dôvodom je nedostatok personálu, ktorý vyvolal chaos v cestovaní, keďže dopyt sa zvýšil po zrušení blokád spojených s pandémiou ochorenia COVID-19. TASR správu prevzala z AFP.

17.06.2022 13:51
leto, dovolenka, letisko, rodina, cestovanie Foto:
Ilustračné foto.
debata

„Gatwick dočasne zmierňuje tempo rastu v júli a auguste, aby cestujúcim ponúkol spoľahlivejší a lepší štandard služieb,“ uvádza sa vo vyhlásení.

Letisko Gatwick uviedlo, že zníženie je dôsledkom obmedzených zdrojov.

Pandémia a s ňou spojené cestovné obmedzenia tvrdo zasiahli leteckú dopravu. Po uzemnení lietadiel tak došlo k zrušeniu množstva pracovných miest a teraz, keď sa obloha opäť otvorila, majú spoločnosti problém získať dostatok zamestnancov.

lietadlo, pratasevič Čítajte viac Šéf Ryanairu: Toto leto nás čaká zdraženie leteniek

Niekoľko letov v Spojenom kráľovstve bolo zrušených už počas nedávneho predĺženého víkendu pri príležitosti osláv platinového jubilea kráľovnej Alžbety II.

Gatwick upozornil, že množstvo spoločností, ktoré majú sídlo na letisku, bude aj v lete zápasiť s nedostatkom personálu.

„Ak sa tento problém nevyrieši, cestujúci na letiskách budú naďalej pociťovať nespoľahlivý a potenciálne slabý štandard služieb vrátane väčšieho počtu radov, meškaní a zrušení letov na poslednú chvíľu,“ uvádza sa vo vyhlásení.

debata chyba
Viac na túto tému: #Letisko Gatwick